Cel mai mare pod construit din PET-uri duce Timișoara în Cartea Recordurilor

Pod din PET-uri peste Bega

Pod din PET-uri peste Bega

Timișorenii vor să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod construit din PET-uri după ce asociația EcoStuff România a amplasat pe canalul Bega un pod construit din 100.000 de PET-uri pentru a atrage atenţia asupra poluării râurilor din România.

Podul, care a fost amplasat pe canalul Bega, în spatele Catedralei Mitropolitane, este construit din 104.502 PET-uri de toate dimensiunile, care au fost donate de timişoreni pe parcursul mai multor săptămâni. Acestea au fost puse în baterii formate din gard de sârmă, iar aceste baterii au format, de fapt, podul, scrieMediafax.

De asemenea, pe partea superioară a podului au fost montate scânduri pe care trecătorii să poată călca. Podul are o formă rotundă, scări şi balustrade, iar noaptea este iluminat. Pe margini în mai multe sticle se poate observa apă colorată, pentru decor.

Trecătorii sunt avertizaţi că nu au voie să fumeze pe pod, femeile nu au voie să poarte tocuri, iar accesul copiilor fără însoţitori este strict interzis.

Podul a fost inaugurat miercuri după-amiază, în pofida ploii, în prezenţa a zeci de tineri voluntari care au muncit la acest proiect, reprezentanţii EcoStuff România spunând că doresc să atragă atenţia, în acest fel, asupra poluării râurilor din România cu PET-uri.

“Am pus în lungul balustradelor mai multe şiruri de leduri, dar şi o plasă de LED-uri care vine pe zona PET-urilor umplute cu apă colorată. Oricine vrea să traverseze Bega poate folosi podul, la orice oră, cu menţiunea că nu se aleargă pe pod, nu se sare, nu se intră cu tocuri, nu se fumează, iar copiii au voie doar însoţiţi. Noi vom încerca să stăm cât mai mult timp posibil aici şi sperăm să rezolvăm o problemă şi anume să avem pază, care până acum era asigurată de voluntarii noştri”, a declarat preşedintele EcoStuff România, Radu Rusu, potrivit sursei citate.

Sursa: romanialibera.ro

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s