Cimitirul Râpa Robilor, Aiud

Cimitirul Râpa Robilor, Aiud

Cimitirul Râpa Robilor, Aiud

Deşi este dovada vie a unei perioade foarte negre din istoria ţării, acest cimitir a devenit obiectiv turistic pentru a nu  fi date uitării evenimentele petrecute în penitenciarul oraşului. Perioada comunistă a plasat Aiudul printre cele mai urâte oraşe ale ţării, din cauza penitenciarului care încarcera deţinuţi politici, intelectuali şi legionari, presupuşi  sau nu.  Pe parcursul acestei perioade în Aiud au murit din cauza relelor tratamente sute de deţinuţi, corpurile lor fiind îngropate în groapa comună, fără cruce.

În ziua de azi există un monument ridicat în cinstea persoanelor decedate, în care sunt menţionate numele unora dintre ele, precum şi un osuar cu osemintele găsite în Râpa Robilor. Despre penitenciar, lucrurile petrecute acolo şi monument, vom reveni în articolele dedicate acestora.

Până atunci, publicăm aceste câteva cuvinte despre Râpa Robilor, cu menţiunea că realizăm cât de sumbră este postarea, însă pentru a avea o Românie perfectă, trebuie să cunoaştem şi greşelile pe care le-a făcut şi să învăţăm din acestea pentru a nu le mai repeta.

Foto: trilulilu.ro

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s